Klimaatborrel 14 mei 2024 op locatie ARN!

ARN (Afvalenergiecentrale Regio Nijmegen) en de energietransitie

Op dinsdag 14 mei 2024 is er bijzondere klimaatborrel. Deze vindt namelijk plaats bij de ARN, op het adres ARN B.V. Nieuwe Pieckelaan 1 in Weurt.

Belangstellenden moeten zich aanmelden via het e-mailadres (laat ons ook weten als je niet bij de rondleiding van 19 uur kunt zijn). Neem een legitimatiebewijs mee. Aanmelden via . Lees ook de routebeschrijving onderaan deze pagina. Daar staan belangrijke aanwijzingen in!

Het aantal plaatsen is beperkt!

Programma

  • 19-20 uur Welkom en RONDLEIDING op het ARN-terrein Ontvangst is vanaf 18.45. Om 19.00 uur begint de rondleiding, om 20.00 uur start het inhoudelijk programma – presentatie en discussie –. Om 21.00 uur start de borrel.
  • 20-21 uur INLEIDING over de rol die de ARN kan spelen in de Nijmeegse energietransitie (warmtenet, biogas, elektriciteitsproductie, energiehub enz.)
  • 21-22 uur BORREL aangeboden door de ARN om onderling te netwerken.
ARN Nijmegen-Weurt

Op het bedrijventerrein TPN west net op de grens van Nijmegen en Weurt staat de afvalenergiecentrale ARN. Hier wordt ons huishoudelijk en industrieel afval verwerkt, zoals op- en overslag van PMD (plastic+)-afval, verwerking van babyluiers en incontinentiemateriaal, vergisting van gft-afval en verbranding van restafval. De verwerking van dit afval zorgt voor energie, zoals warmte, elektriciteit en biogas. De energie wordt weer gebruikt om de Waalsprong en het Waalfront van warmte te voorzien en om de stadsbussen op biogas te laten rijden. Vanwege de veelzijdige rol die ARN kan spelen in de energietransitie van de regio Nijmegen, is enkele jaren geleden de naam veranderd in Afvalenergiecentrale.

Directeur ARN Rutger Jan Pessers heet ons om 19 uur welkom en zal ons dan een korte rondleiding geven op het terrein van de ARN. Van 20-21 uur verzorgt hij een lezing over de huidige rol van de ARN in de energietransitie en de rol die ARN in de toekomst zou kunnen spelen. Vervolgens is er ruimte om met elkaar te praten over de toekomstige warmtelevering aan de wijk Dukenburg, de duurzaamheid van de energie van ARN, de toekomstbestendigheid van de afvalverwerking van ARN en de mogelijkheden die ARN heeft als energiehub vanwege de vele energievormen die geproduceerd worden (warmte, biogas en elektriciteit).

Links

arnbv.nl

Jaarverslag_ARN_2022.pdf (arnbv.nl)