Nimma aan zee: woekerdrang

12 t/m 23 juni 2024 | Lux Nijmegen Mariënburg 38-39 Nijmegen

Ontdek tijdens de impactweek van nimma aan zee van 17 juni t/m 23 juni 2024 wat je kunt leren van verschillende inheemse culturen, die al eeuwenlang wederkerigheid en ontzag voor en solidariteit met de natuur tonen. en ontdek hoe de natuur terug kan vechten tegen menselijke overheersing.

Met films, theater, debatten en educatieve programma’s onderzoeken we samen hoe we het systeem moeten veranderen om de toekomst terug te geven aan andere dieren, planten en de toekomstige generaties. 

Meer informatie: Nimma aan zee: Woekerdrang – LUX Nijmegen (lux-nijmegen.nl)

Over Nimma aan zee

De klimaat- en biodiversiteitscrisis is een van de meest veelomvattende crisissen van onze tijd. Deze crisis wordt ook wel de crisis van de verbeelding genoemd; ons onvermogen om ons de gevolgen van de klimaatcrisis voor te stellen. Hiervoor hebben we kunst nodig! Kunst kan onze ingesleten denkpatronen zichtbaar maken en doorbreken. Kunst kan ons raken, kan ontwrichten en mensen in beweging brengen. Kunst kan toekomstscenario’s bieden.

Maar deze crisis staat niet op zichzelf. Het haakt aan veel andere thema’s zoals racisme, ongelijkheid, armoede en migratie. Het is een crisis van systemen. Onder de naam Nimma aan zee creëren en vertonen we jaarrond programma’s die context en nieuwe perspectieven bieden en onze blik op deze bestaande systemen en patronen doet kantelen. We verbreden én we verdiepen. We leggen onze ambities en idealen voor de toekomst naast de weerbarstigheid van het dagelijks leven.