Informatieavond Bottendaalgroen over Doehetzelf

Informatieavond BottendaalGroen! 17 januari 2024

Op 17 januari 2024 vond in Wijkcentrum Burghardt in Bottendaal de informatieavond plaats, o.a. over de “Doe het lekker zelf” actie van de gemeente Nijmegen.

De avond was opgedeeld in twee delen: eerst een aantal presentaties plenair, daarna de gelegenheid aan bewoners om bij de verschillende tafels hun vragen te stellen.

Loes van Wersch van de gemeente gaf informatie over de “Doe het lekker zelf”-actie van de gemeente (zie links onderaan).

Daarna ging Jan van de Veerdonk, alom bekend door zijn vele informatieavonden in de Thiemeloods, kort in op diverse aandachtspunten rondom het isoleren van je woning.

Jan van de Veerdonk wijst op het belang van folies
Jan van de Veerdonk vertelt over het belang van folies
Isolatiematerialen
De tafel van Jan met verschillende isolatiematerialen

Jan van de Veerdonk kondigde aan, dat hij ook dit jaar nog een aantal (gratis) informatieavonden gaat organiseren. De laatste bijeenkomst in 2023 was Informatieavond energiezuinige ventilatiesystemen 14 november 2023 – (steunpuntenergietransitie.nl). De komende informatieavonden gaan over het isoleren per type woning. Hou de agenda in de gaten!

De kadokaart

De gemeente Nijmegen stelt dus in het kader van de “Doe het lekker zelf”-actie een kadokaart ter beschikking. In principe € 1000 maar als je gebruik maakt van bio-based materialen kun je in aanmerking komen voor € 1500. Er zijn wel allerlei voorwaarden! Het gaat om werkzaamheden aan de binnenkant van je huis, je moet het regelen via een afspraak met een doe-het-zelf isolatiecoach. Kijk via de links hieronder wat de exacte voorwaarden.

Loes van Wersch vertelde dat er heel veel belangstelling is voor deze regeling. Het kan zijn dat er via de website geen afspraak-mogelijkheden meer zijn. Laat dan in ieder geval je gegevens achter. Dan nemen de isolatiecoaches contact met u op.

Links

Doe-het-zelf isolatie informatieavond – (steunpuntenergietransitie.nl)

Gemeente Nijmegen zet in op Doe het lekker zelf – (steunpuntenergietransitie.nl)

Subsidie zelf isoleren – Gemeente Nijmegen

Doe het zelf kadokaart | Regionaal Energieloket

Kijk ook op de website van bewonersgroep BottendaalGroen!

Veerdonk bouw verbouwen nijmegen – Veerdonk Bouw