Eerste klimaatborrel 19 januari 2023

Op deze eerste bijeenkomst hield Jan van de Veerdonk een leuke en informatieve inleiding over zijn werk en ervaringen als aannemer.

Hij is zich de laatste jaren gaan specialiseren in het verduurzamen van historische en monumentale panden. Daarnaast is Jan bekend geworden door zijn vele informatieavonden over isoleren en verduurzamen van oude panden. Deze gratis informatieavonden, die altijd in de Thiemeloods worden gehouden (daar heeft Jan ook zijn kantoor gevestigd), worden druk bezocht.

Jan van de Veerdonk

Op deze eerste klimaatborrel waren zo’n 35 personen aanwezig.

Om een indruk te geven, hieronder een filmpje met het praatje van Jan van de Veerdonk, zoals hij dat gaf op 22 maart 2023 (informatieavond van het Architectuur Centrum Nijmegen over Energiezuinig wonen). Dit praatje van Jan had overeenkomsten met zijn inleiding op de eerste klimaatborrel:

‘Mensen zoeken naar argumenten om te verduurzamen, maar we moeten het allemaal zelf doen,’ sluit Jan van de Veerdonk hoopvol en enthousiasmerend af. De agenda’s van de vaklui zitten propvol, en ze kampen tegelijkertijd met een gigantisch materiaal tekort. De conclusie daaruit is, is dat je jezelf moet scholen. Je zult zelf moeten kunnen herkennen en aangeven wat er fout gaat. Van de Veerdonk geeft bewoners van slecht geïsoleerde woningen spoedcursussen tijdens de verschillende informatie avonden die hij organiseert. Zijn credo is: alle huizen zijn te verduurzamen, maar je moet het zelf doen, dus ga er mee aan de slag!

Links

Isoleren en Energie besparen – Veerdonk Bouw – Veerdonk Bouw

Films: Isoleren van oude(re) huizen – Duurzaam Hengstdal Een serie van 5 films, waarin Jan van de Veerdonk van Veerdonkbouw uitlegt wat er allemaal komt kijken bij het isoleren van oude(re) huizen.

Energiezuinig wonen. Minder is meer (architectuurcentrumnijmegen.nl)

Informatieavond energiezuinige ventilatiesystemen 14 november 2023 – (steunpuntenergietransitie.nl)